Składniki (na 2 porcje):
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2-3 łyżki syropu klonowego
Sos z masła orzechowego:
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1/3 szklanki mleka
- 1 łyżka syropu klonowego
Dodatkowo:
- płatki migdałów
- jagody goji
- jabłko
Kaszę gotuję w mleku z syropem klonowym i masłem orzechowym do miękkości. Miksuję z jogurtem naturalnym na gładki krem. Masło orzechowe podgrzewam z mlekiem i syropem klonowym do połączenia składników, tworząc sos. Podaję porcję owsianki z sosem, jabłkiem, płatkami migdałów i jagodami goji.
Smacznego, Klaudia.
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńA dziękuję :)
Usuń