Przyznaję się bez bicia. W dużej mierze kocham maj za światło rano. Za bez, za rabarbar i za szparagi też. Ale co z tego. To światło o 7:00 czy 8:00 rano jest bezbłędne i od aparatu aż ciężko mi się oderwać. Zupełnie przypadkowo poszłam w stronę fioletu. Teraz sama jestem sobie wdzięczna za ten zmysł dobierania dodatków w kilka chwil aby stworzyć coś spójnego. To są kolejne "moje ulubione" zdjęcia do których będę wracała z przyjemnością.
Śniadanie. Płatki jaglane, gotowane na wodzie z dodatkiem jogurtu naturalnego i dżemu wiśniowego z płatkami róż. Borówki, winogrona i orzechy laskowe też są. I dużo kwiatów do dekoracji! Co najważniejsze! To jest danie, które zje absolutnie każdy bo jest bezbłędnie pyszne. I tyle w temacie.
Składniki (na 2 porcje):
- 2/3 szklanki płatków jaglanych
- 2 szklanki wody
- 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
- 3- 4 łyżki dżemu wiśniowego z płatkami róż
- dodatki: borówki, winogrona, orzechy laskowe, chia
Płatki jaglane gotuje w wodzie do miękkości. Dodaję dżem i dokładnie mieszam. Dodaję jogurt naturalny. Gotowe płatki przekładam do miski. Dekoruję garścią borówek, winogronami, podprażonymi orzechami laskowymi i nasionami chia. Podaję od razu.
Smacznego, Klaudia!
Bajeczne... Ze względu na widok, smak i cała resztę
OdpowiedzUsuń