Niebawem na blogu będzie 800 przepisów. Chyba upiekę z tej okazji tort! Na chwilę słodkości pozwolimy sobie niebawem, aczkolwiek ja codziennie jem lody, są one wpisane w mój codzienny jadłospis. Natomiast poniżej przepis na sałatkę. Genialną w swej prostocie moim zdaniem. Awokado, sałata rzymska, feta, winogrona, orzechy laskowe uprażone i dressing słodko- kwaśny. Połączenie składników perfekcyjne. Wypróbujcie przepis już dziś!
Składniki (na 2 porcje):
Sałatę kroję w paski, awokado w plastry, fetę w kostkę, winogrona na pół a orzechy prażę do zarumienienia i siekam. Składniki dressingu dokładnie mieszam do połączenia. Można je zblendować do uzyskania jednolitej struktury, aczkolwiek nie jest to konieczne. Na talerz nakładam sałatę, awokado, winogrona, uprażone orzechy i ser. Całość polewam dressingiem i podaję od razy.
- 1 sałata rzymska
- 1/2 awokado
- garść winogron
- garść orzechów laskowych
- 50 gram sera feta
- dressing: 1 łyżka dżemu wiśniowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju z orzechów laskowych, 2 łyżki wody, szczypta pieprzu i soli
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy