Pyszne i proste ciasto w formie chlebka bananowego na bazie mąki żytniej. Lekki, wilgotny i smaczny deser. Idealny do kawy.
Składniki (na prostokątną formę keksową):
- 4 banany
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki żytniej
- 75 gram masła
- 3/4 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- płatki migdałów do posypania wierzchu ciasta
Banany zmiksuj z jajkami, rozpuszczonym masłem i cukrem. Wymieszaj z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni 55 minut. Studź na kratce. Krój po wystudzeniu.
Smacznego, Klaudia.
2 szklanki mąki zytniej to ile gramów?
OdpowiedzUsuń2 szklanki mąki żytniej to ile gramów?
OdpowiedzUsuń