Delikatna sałatka z łososiem, awokado, suszonymi pomidorami i koperkowym dressingiem to idealna opcja na lekką kolację czy śniadanie. Sałatka świetnie sprawdzi się również jako lunch w pracy. Taki talerz pełen warzyw to idealne doładowanie witamin i składników mineralnych w ciągu dnia. W okresie letnim taka porcja warzyw dodatkowo Cię nawodni. Wobec tego przygotuj składniki i do dzieła.
Składniki (na 2 porcje):
- sałata lodowa
- kilka suszonych pomidorów
- 1/2 awokado
- 100 gram wędzonego łososia
- pomidorki koktajlowe
- migdały
- kiełki
- dressing cytrynowo- koperkowy: garść koperku, sok z ćwiartki cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek i odrobina miodu
Składniki dressingu zmiksuj blenderem. Sałatę lodową porwij, pomidory suszone i koktajlowe pokrój drobniej, awokado pokrój w plastry a migdały upraż na patelni. Składniki przełóż na talerz lub wymieszaj w misce i polej dressingiem.
Smacznego, Klaudia!
Brak komentarzy