Komosanki, owsianki i jaglanki to moje ulubione śniadania, na czele z domową granolą. Kolorowe i smaczne śniadanie powoduje, że od rana poprawia się nasz nastrój a dzień staje się lepszy. Proste i szybkie w przygotowaniu posiłki to moja specjalność, takie właśnie jest śniadanie. Mrożone jagody wręcz prosiły się o użycie. Do tego kostka czekolady deserowej, odrobina jogurtu naturalnego, jagody goji i płatki migdałów by dobrze zacząć kolejny dzień.
Składniki (2 porcje):
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki syropu klonowego
- 2-3 kostki czekolady deserowej
- 2-3 łyżki jagód goji
- 2-3 łyżki migdałów w płatkach
- 1 szklanka mrożonych jagód
Komosę ryżową gotuję w mleku do wchłonięcia całego płynu, nie powinno to trwać dłużej niż 10 minut. Na koniec gotowania dodaję jagody oraz czekoladę. Składniki dokładnie mieszam i dodaję syrop klonowy. Na talerz nakładam połowę przygotowanej komosy ryżowej i jogurt naturalny. Całość posypuję płatkami migdałów, które można wcześniej uprażyć na suchej patelni oraz jagodami goji. Podaję od razu.
Smacznego, Klaudia.
Hej. Przejrzałem Twoje fotografie na insta i wiekszosc tutaj ....Obledne !! gratuluje zmysłu . Fotografuje ludzi, wydarzenia itp..... nie wiedziałem ze jedzenie tez mozna tak bezblednie uchwycic ;)
OdpowiedzUsuńHej, dziękuję Ci za tyle miłych słów. Fotografia ma wiele gałęzi, każdy niemal może znaleźć coś dla siebie. Cieszę się, że według Ciebie moje zdjęcia wyglądają apetycznie- w końcu jemy oczami! :)
UsuńPozdrawiam serdecznie, Klaudia :)
Wrażliwi na piękno :) Piekna kucharka, piękne zdjęcia , niesamowite przepisy :)...a może jakiś backstage z gotowania ? :) mogę pofocić ;) dodatkowe doświadczenie do portfolio ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję, natomiast nie skorzystam. Pomimo to zapraszam do dalszego obserwowania bloga :)
UsuńPozdrawiam