Prosty, smaczny i pełen zdrowia czekoladowy krem jaglany z dodatkiem moreli oraz dekoracją z truskawek i płatków migdałów. Wyśmienita propozycja nawet dla tych, którzy twierdzą, że kaszy jaglanej nie zjedzą w żadnej formie.
Składniki (2 duże porcje):
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki mleka
- 3 morele + do dekoracji
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek)
- 2 łyżki miodu
- truskawki i migdały w płatkach do dekoracji
Kaszę jaglaną zmiksuj z mlekiem, kakao, kawą, miodem i morelami na gładką masę, najlepiej bez grudek. Przygotowany krem przełóż do miseczek i udekoruj truskawkami, morelami i migdałami. Możesz przed podaniem schłodzić lub zjeść od razu.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy