Wielkanoc

Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią

08:00


Pomysły na różne faszerowane jajka rodzą się w mojej głowie jak grzyby po deszczu. Abyście mieli jakąś alternatywę wymyśliłam dla Was coś jeszcze. Tym razem jest to przepis na jajka faszerowane pomidorem malinowym, serem mozzarella, papryką mini, świeżą bazylią i sosem majonezowym. Jajka są przepyszne i mi osobiście bardzo smakują. Myślę, że pojawią się na moim Wielkanocnym stole w tym roku! :)

Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo (gotujemy około 6 minut po zagotowaniu wody z jajkami)
  • 1 papryka czerwona mini
  • 20 gram sera mozzarella
  • 1/2 pomidora malinowego, obranego ze skórki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1/3 pęczka świeżej bazylii

Jajka obieramy, kroimy na pół i wyciągamy żółtka, które umieszczamy w misce. Pomidora, paprykę, ser i bazylię drobno siekamy. Dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowanym farszem faszerujemy jajka. Można podawać od razu lub przechowywać w lodówce. Tuż przed podaniem dekorujemy bazylią.

Smacznego, Klaudia.



Zobacz także

0 komentarze