Na słodko

Gruszki i brzoskwinie zapiekane pod granolą

08:30




Śniadanie niemalże perfekcyjne. Gruszki i brzoskwinie skropione sokiem z cytryny i wymieszane z konfiturą brzoskwiniową, zapieczone pod warstwą zmiksowanej granoli. Tak upieczone owoce podaję z jogurtem naturalnym i syropem klonowym. Ciepłe, o smaku lata, śniadanie. Dziś doszłam do wniosku, że czasem sama sobie zazdroszczę, że siebie mam :D Cóż, takie śniadania mieć na porządku dziennym.. luksus. 

Składniki (na 2 porcje):

  • 3 gruszki
  • 2 brzoskwinie (użyłam ciasteczkowych)
  • 2 łyżki konfitury brzoskwiniowej
  • sok z połowy cytryny 
  • 4-5 łyżek gotowej granoli, zmiksowanej na pył 
  • jogurt naturalny lub grecki do podania 
  • syrop klonowy 
Owoce myję i kroję. Mieszam z sokiem z cytryny i konfiturą brzoskwiniową. Przekładam owoce do kokilek i posypuję zmiksowaną granolą. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut. Jeszcze ciepłe podaję z jogurtem naturalnym i syropem klonowym. 

Smacznego, Klaudia.





Zobacz także

0 komentarze