- 300 gram piersi indyka
- sól, pieprz
- wędzona papryka
- natka pietruszki
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 puszka pomidorów
- zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
- cebula
- ząbek czosnku
Na oliwie z oliwek smażymy cebulę i ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię i bakłażana. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie dodajemy pomidory z puszki i całość dusimy 10 minut na średnim ogniu. Jeśli jest taka potrzeba ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa mają być al dente. Ratatouille podajemy z grillowaną piersią indyka, pokrojoną w plastry. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.
Brak komentarzy