Składniki:
  • 300 gram piersi indyka
  • sól, pieprz
  • wędzona papryka
  • natka pietruszki
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 puszka pomidorów
  • zioła prowansalskie
  • oliwa z oliwek
  • cebula
  • ząbek czosnku
Pierś indyka doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Smażymy na patelni grillowej po 5-6 minut z każdej strony, następnie odstawiamy by chwilę odpoczęła i posypujemy natką pietruszki.
Na oliwie z oliwek smażymy cebulę i ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię i bakłażana. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie dodajemy pomidory z puszki i całość dusimy 10 minut na średnim ogniu. Jeśli jest taka potrzeba ponownie doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa mają być al dente. Ratatouille podajemy z grillowaną piersią indyka, pokrojoną w plastry. Całość posypujemy świeżą natką pietruszki.



 

Brak komentarzy