Prosta, zdrowa sałatka z komosy ryżowej z papryką zieloną, pomidorem oraz awokado. Z dodatkiem dużej ilości soku z limonki i olejem z pestek dyni.
Smacznego, Klaudia.
Składniki (na 1 porcje):
- 1/2 szklaki ugotowanej komosy ryżowej
- 1/2 papryki zielonej
- 1/4 awokado
- 1 pomidor obrany ze skórki i pozbawiony nasion
- 1/2 soku z limonki
- 1 łyżka oleju z pestek dyni
- szczypta soli i pieprzu
Paprykę, pomidora i awokado kroję w drobną kostkę. Składniki mieszam dokładnie, doprawiam. Chłodzę sałatkę w lodówce lub spożywam od razu. Idealna na lunch.
Wartość odżywcza całego dania
Wartość energetyczna: 327 kcal
Białko: 7,8 g
Tłuszcze: 19,1 g
Węglowodany: 28,7 g
Błonnik: 7,5 g
Białko: 7,8 g
Tłuszcze: 19,1 g
Węglowodany: 28,7 g
Błonnik: 7,5 g
Smacznego, Klaudia.
Kocham takie potrawki. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Ja rownież :)
Usuń