Składniki (na 1 porcję):
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1/2 batata (100 gram)
- 1 ziemniak
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła orzechowego
- przyprawy, po szczypcie: kuminu, mielonej kolendry, soli, tymianku, chili
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
Warzywa kroję w słupki. Mieszam z olejem, masłem orzechowym, sezamem i przyprawami. Całość przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 35 minut. Podaję od razu.
Wartość odżywcza całego dania
Wartość energetyczna: 418 kcal
Białko: 11,8 g
Tłuszcze: 21,8 g
Węglowodany: 40,8 g
Błonnik: 12,9 g
Białko: 11,8 g
Tłuszcze: 21,8 g
Węglowodany: 40,8 g
Błonnik: 12,9 g
Smacznego, Klaudia!
Brak komentarzy