Składniki (na 1 porcję):
- 1 naleśnik z tego przepisu
- 1 jajko
- 1/4 czerwonej papryki
- 1/4 awokado
- odrobina sera feta (20 gram)
- szczypta soli i pieprzu
Na suchej patelni umieszczam naleśnika na którego wbijam jajko. Białkiem sklejam boki, tak by jajko nie wypłynęło poza naleśnika i całość smażę 3-4 minuty na patelni przykrytej pokrywą. Tuż przed podaniem doprawiam solą i pieprzem jajko. Podaję z kawałkami papryki, awokado oraz pokruszoną fetą.
Wartość odżywcza 1 porcji = 1 sztuka
Wartość energetyczna: 270 kcal
Białko: 15,3 g
Tłuszcze: 16,7 g
Węglowodany: 14,7 g
Błonnik: 2,4 g
Wartość energetyczna: 270 kcal
Białko: 15,3 g
Tłuszcze: 16,7 g
Węglowodany: 14,7 g
Błonnik: 2,4 g
Smacznego, Klaudia!
Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie napisz jak Ci smakowało danie! Pozdrawiam serdecznie :)
Usuń