Składniki:
- 5 jaj ugotowanych na twardo
- 150 gram serka łososiowego
- 50 gram sera gouda z dodatkiem wasabi
- szczypta soli i pieprzu
- 1 łyżka majonezu
- 100 gram wędzonego halibuta
- rukola do dekoracji
Jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtka. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka, serek, majonez, przyprawy i starty ser ugniatamy widelcem na gładką masę, którą wypełniamy jajka. Na wierzchu układamy kawałki wędzonej ryby. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dekorujemy rukolą. Schładzamy lub podajemy od razu.
Smacznego, Klaudia.
Kocham takie jajka. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/2017/01/08/tarta-na-spodzie-z-kaszy-jaglanej-z-lososiem-porem-i-camembertem/
:)
Usuń