Lubię jednogarnkowe dania, gdyż są proste w wykonaniu i nie ma po nich dużo sprzątania. Tym razem przedstawiam Wam "gulasz" z kurczakiem i sezonową dynią oraz najlepszymi o tej porze pomidorami. Danie jest lekkie, zdrowe a zarazem sycące. Co tu dużo mówić? Do dzieła!
Składniki (4 porcje): - 500 gram piersi kurczaka
- 600 gram dyni, waga po obraniu
- 6-7 pomidorów
- 100 gram ugotowanej ciecierzycy bądź ciecierzycy z puszki
- cebula
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 100 ml bulionu
- zioła prowansalskie
- świeże zioła do dekoracji na koniec np. bazylia
- kasza pęczka ugotowana z gałązkami świeżego tymianku do podania
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy