Smaczna propozycja zarówno na śniadanie, jak i na karnawałową przekąskę. Jajka na twardo podane z serkiem łososiowym i ostrą goudą wasabi to ciekawe, zaskakujące połączenie.

Składniki:
  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 150 gram serka łososiowego
  • 50 gram sera gouda z dodatkiem wasabi
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka majonezu
  • 100 gram wędzonego halibuta
  • rukola do dekoracji
Jajka kroimy na pół i wyciągamy żółtka. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka, serek, majonez, przyprawy i starty ser ugniatamy widelcem na gładką masę, którą wypełniamy jajka. Na wierzchu układamy kawałki wędzonej ryby. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dekorujemy rukolą. Schładzamy lub podajemy od razu.

Smacznego, Klaudia.




2 komentarze:

  1. Kocham takie jajka. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/2017/01/08/tarta-na-spodzie-z-kaszy-jaglanej-z-lososiem-porem-i-camembertem/

    OdpowiedzUsuń