Smaczne i kolorowe danie, idealne na rozpoczęcie dnia. Jeśli lubicie lekkie a zarazem sycące śniadania to jest to propozycja dla Was.

Składniki (na 1 porcję):
  • 1 naleśnik z tego przepisu
  • 1 jajko
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 awokado
  • odrobina sera feta (20 gram)
  • szczypta soli i pieprzu
Na suchej patelni umieszczam naleśnika na którego wbijam jajko. Białkiem sklejam boki, tak by jajko nie wypłynęło poza naleśnika i całość smażę 3-4 minuty na patelni przykrytej pokrywą. Tuż przed podaniem doprawiam solą i pieprzem jajko. Podaję z kawałkami papryki, awokado oraz pokruszoną fetą.

Wartość odżywcza 1 porcji = 1 sztuka
Wartość energetyczna: 270 kcal
Białko: 15,3 g
Tłuszcze: 16,7 g
Węglowodany: 14,7 g
Błonnik: 2,4 g

Smacznego, Klaudia!



2 komentarze:

  1. Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie napisz jak Ci smakowało danie! Pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń