Prosta, pyszna i bardzo zdrowa owsianka z dodatkiem świeżej żurawiny i jabłek. Uwielbiam! 

Składniki (na 1 porcję):
  • 4 łyżki płatków owsianych górskich 
  • 3/4 szklanki mleka 
  • łyżka miodu 
  • łyżka kakao 
  • szczypta cynamonu 
  • garść świeżej żurawiny 
  • jedno starte jabłko 
  • uprażone migdały oraz winogrona do dekoracji 
Płatki ugotuj w mleku do miękkości. Dodaj kakao, cynamon i miód. Jabłko zetrzyj i ugotuj z żurawiną do momentu powstania gęstego musu. Możesz dosłodzić miodem. Ugotowaną owsiankę podaj z żurawiną, migdałami i winogronem. 

Smacznego, Klaudia!



Wpis powstałam w ramach współpracy z gdyńską restauracją Waniliowa 6. 

Zapraszam do polubienia funpage:

4 komentarze: