Bardzo prosty pomysł na deser w stylu fit. Masło orzechowe, mascarpone i cynamon. A całość podana z malinami, sosem jogurtowym i winogronem. Do wykonania w kilka chwil!
Składniki (na 3-4 jabłka):
- 3-4 jabłka
- 2-3 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki mascarpone
- szczypta cynamonu
- maliny
- winogrona
- jogurt grecki wymieszany z miodem
- mięta, tymianek
Jabłka należy wydrążyć od strony ogonka pozbywając się przy tym gniazda nasiennego. Wydrążone jabłka posypuję cynamonem i nakładam mascarpone oraz masło orzechowe. Gotowe jabłka zapiekam w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60 minut. Delikatnie studzę jabłka, kroję na ćwiartki i podaję z sosem jogurtowym, malinami i winogronami. Całość dekoruję miętą oraz tymiankiem.
Smacznego, Klaudia.
Wpis powstałam w ramach współpracy z gdyńską restauracją Waniliowa 6.
Brak komentarzy