Bardzo prosty pomysł na deser w stylu fit. Masło orzechowe, mascarpone i cynamon. A całość podana z malinami, sosem jogurtowym i winogronem. Do wykonania w kilka chwil! 

Składniki (na 3-4 jabłka):

  • 3-4 jabłka
  • 2-3 łyżki masła orzechowego 
  • 2 łyżki mascarpone 
  • szczypta cynamonu 
  • maliny
  • winogrona 
  • jogurt grecki wymieszany z miodem 
  • mięta, tymianek 
Jabłka należy wydrążyć od strony ogonka pozbywając się przy tym gniazda nasiennego. Wydrążone jabłka posypuję cynamonem i nakładam mascarpone oraz masło orzechowe. Gotowe jabłka zapiekam w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60 minut. Delikatnie studzę jabłka, kroję na ćwiartki i podaję z sosem jogurtowym, malinami i winogronami. Całość dekoruję miętą oraz tymiankiem. 

Smacznego, Klaudia.




Wpis powstałam w ramach współpracy z gdyńską restauracją Waniliowa 6. 

Zapraszam do polubienia funpage:

Brak komentarzy