Prosta, pyszna i bardzo zdrowa owsianka z dodatkiem świeżej żurawiny i jabłek. Uwielbiam!
Składniki (na 1 porcję):
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- 3/4 szklanki mleka
- łyżka miodu
- łyżka kakao
- szczypta cynamonu
- garść świeżej żurawiny
- jedno starte jabłko
- uprażone migdały oraz winogrona do dekoracji
Płatki ugotuj w mleku do miękkości. Dodaj kakao, cynamon i miód. Jabłko zetrzyj i ugotuj z żurawiną do momentu powstania gęstego musu. Możesz dosłodzić miodem. Ugotowaną owsiankę podaj z żurawiną, migdałami i winogronem.
Smacznego, Klaudia!
Wpis powstałam w ramach współpracy z gdyńską restauracją Waniliowa 6.
Zapraszam do polubienia funpage:
Idealna na taką pogodę i w cudnym kolorze ;)
OdpowiedzUsuńTypowo jesienne danie :)
UsuńOwsianka!
OdpowiedzUsuńMoje ukochane śniadanie!
Wspaniale wyglada ubrana w żurawinę...
:)
Oj taaak :)
Usuń