20:56
Makaron czekoladowy z duszonymi gruszkami w maśle orzechowym, salsą mango i orzechami laskowymi
Innowacyjny, nowoczesny a przy tym ciekawy i niebanalny sposób na wykorzystanie makaronu #Lubella. Czekoladowe świderki podane z salsą mango oraz duszonymi w Amaretto gruszkami z dodatkiem masła orzechowego smakują wyśmienicie a przy tym są ciekawą formą podania makaronu.
- 150 gram czekoladowego makaronu Lubella
- 2 twarde gruszki
- łyżka masła
- łyżka miodu
- 50 ml Amaretto
- 1 gałązka rozmarynu
- 50 gram masła orzechowego
- garść orzechów laskowych
- 1 owoc mango
- laska wanilii
- sok z połowy cytryny
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na maśle podsmaż rozmaryn oraz pokrojone w kostkę gruszki do momentu ich zarumienienia. Wlej Amaretto oraz miód i gotuj gruszki jeszcze chwilę. Dodaj masło orzechowe. Orzechy laskowe posiekaj. Mango pokrój w bardzo drobną kostkę i wymieszaj z ziarenkami wanilii. Skrop sokiem z cytryny. Ugotowany makaron podaj z sosem na bazie gruszek i masła orzechowego oraz salsą mango. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Podaj na ciepło.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy