Pudding chia od kilku lat na stałe gości w moim menu. Delikatne zairenka nasion szałwii hiszpańskiej po wymieszaniu z płynem pęcznieją i tworzą pudding o konsystencji stałej, niemal żelują płyn. Śwetnie smakują na słodko z owocami. Dla mnie idealnym pomysłem są na śniadanie.
Składniki:
- 400 gram jogurtu greckiego
- 100 gram jogurtu naturalnego
- 6 łyżek nasion chia
- 3 łyżki syropu klonowego
- 3 marakuje
- 3 morele
- winogrona i śliwki do podania
Jogurty mieszam z chia i syropem klonowym. Odstawiam na noc do lodówki. Owoce kroję, marakuję wydrążam. Napęczniałe chia podaję z owocami.
Smacznego, Klaudia.
Pyszny, chętnie taki zrobię.
OdpowiedzUsuńKoniecznie, na prawdę jest smaczny :)
UsuńPyszności :)))
OdpowiedzUsuńOj taaak, zdecydowanie! :)
UsuńCiągle odkładam taki pudding i odkładam ;) Muszę w kocu zrobić!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Koniecznie! Ja uwielbiam! 🖤
Usuń