Prosty i smaczny obiad, takie jakie lubię przygotowywać w ciągu tygodnia. Halibut z makaronem, pomidorkami, cukinią i dużą ilością natki pietruszki. Wypróbujcie kolejną z tych letnich propozycji. 

Składniki (na 2 porcje):

  • 120 gram makaronu 
  • 200 gram halibuta 
  • 1 cebula czerwona 
  • 1 mała cukinia 
  • garść pomidorków cherry pomarańczowych 
  • oliwa z oliwek 
  • ząbek czosnku 
  • 1/2 pęczka natki pietruszki 
  • sól, majeranek i pieprz 
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente. Na oliwie z oliwek smażę posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojoną w plastry cukinię i całość smażę kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Rybę kroję w kostkę a pomidory na pół. Na patelnię wrzucam pokrojone składniki smażę 3-4 minuty. Na koniec dodaję ugotowany makaron i natkę pietruszki. Podaję od razu. 

Smacznego, Klaudia!



Obserwujcie mnie również na Instagramie:

oraz wrzucajcie moje przepisy z #mangopapaja


Brak komentarzy