Prosty i smaczny obiad, takie jakie lubię przygotowywać w ciągu tygodnia. Halibut z makaronem, pomidorkami, cukinią i dużą ilością natki pietruszki. Wypróbujcie kolejną z tych letnich propozycji.
Składniki (na 2 porcje):
- 120 gram makaronu
- 200 gram halibuta
- 1 cebula czerwona
- 1 mała cukinia
- garść pomidorków cherry pomarańczowych
- oliwa z oliwek
- ząbek czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, majeranek i pieprz
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente. Na oliwie z oliwek smażę posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojoną w plastry cukinię i całość smażę kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Rybę kroję w kostkę a pomidory na pół. Na patelnię wrzucam pokrojone składniki smażę 3-4 minuty. Na koniec dodaję ugotowany makaron i natkę pietruszki. Podaję od razu.
Smacznego, Klaudia!
Obserwujcie mnie również na Instagramie:
oraz wrzucajcie moje przepisy z #mangopapaja
Brak komentarzy