Składniki:
- 400 gram zmielonego mięsa drobiowego, np. z rosołu
- 300 gram zmielonej piersi kurczaka
- gotowane warzywa: mały seler, dwie pietruszki, jedna cebula, dwa ząbki czosnku
- 5-6 suszonych grzybów, wymoczonych
- 1 łyżka soli ziołowej
- 1/2 łyżki pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżki majeranku
- 5 łyżek bułki tartej (lub np. mąki jaglanej w wersji bezglutenowej)
- 3 jajka
- 6-7 plastrów szynki parmeńskiej
Smacznego, Klaudia.
2 komentarze
Pierś musi być wcześniej ugotowana? Czy mielimy surowa? :) często z rosołu zostają mi białe warzywa, pasztet drobiowy to świetny pomysł. Zawsze kupuje, czas upiec własny :)
OdpowiedzUsuńPierś jest surowa. Warto upiec własny, smakuje o niebo lepiej niż kupny :) Pozdrawiam
Usuń