Bezglutenowe

Bezglutenowe placuszki czekoladowe z awokado z musem malinowym

08:30




Pyszne, bezglutenowe i bezmleczne placuszki z dodatkiem zmiksowanego na mus awokado oraz musem malinowym, prażonymi orzechami laskowymi i granatem. Idealne na śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

  • 1 awokado 
  • 2 jaja 
  • szczypta soli 
  • 1 łyżka kakao 
  • 2 łyżki syropu klonowego 
  • odrobina oleju rzepakowego do smażenia 
Mus malinowy:
  • 1 szklanka malin 
  • odrobina wody
  • odrobina syropu klonowego 
Dodatki:
  • granat 
  • zmrożone maliny
  • orzechy laskowe 
Awokado zmiksuj z bananem, kakao, syropem klonowym i solą na gładką masę. Na oleju smaż niewielkie placuszki po minucie z każdej strony. Maliny ugotuj w wodzi z syropem do uzyskania sosu. Orzechy upraż na suchej patelni i posiekaj. Gotowe placuszki podaj z musem malinowym, zmrożonymi malinami, laskowymi orzechami i granatem. 

Smacznego, Klaudia!





Zobacz także

0 komentarze