Ser halloumi to wdzięczny obiekt do fotografowania. Grillowany prezentuje się doprawdy świetnie. Ale w życiu i blogowaniu nie tylko o zdjęcia chodzi, również o smak. A tego mu również nie brakuje. To już chyba piąta sałatka z jego udziałem, tym razem w towarzystwie duszonych na maśle kwiatów cukinii, których jestem ogromną fanką.
Składniki:
- garść mixu sałat
- 6-7 plastrów sera halloumi
- 2-3 łyżki pestek dyni
- 1/2 awokado
- 6-7 kwiatów cukinii
- 1 łyżka masła
- szczypta soli i pieprzu
- oliwa z oliwek do grillowania sera
- dressing miodowo- musztardowy: 1 łyżka musztardy dijon, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu
Na patelni grillowej smażę plastry sera do zarumienienia. Na osobnej, suchej patelni prażę pestki. Kwiaty cukinii smażę na maśle doprawione solą i pieprzem przez minutę. Na talerzu układam sałatę, pokrojone awokado, smażone kwiaty, grillowany ser i prażone pestki. Składniki dressingu dokładnie mieszam i polewam nim sałatkę.
Smacznego, Klaudia.
Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńTyle dobroci na jednym talerzu :)
OdpowiedzUsuńOj taak :)
UsuńPołączenie bardzo ciekawe! Świeżo i smacznie prezentuje się na talerzu :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
Usuń