Pyszne, delikatne i słodkie danie w stylu fit. Jogurt naturalny, ricotta, chia i mango na spodzie z granoli podane z borówkami. Ja uwielbiam takie dania, a Ty?
Składniki (na 2-3 porcje):
- 3-4 łyżki gotowej granoli
- 1 małe mango
- 300 gram jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki nasion chia
- 150 gram sera ricotta
- 2-3 łyżki miodu
- 2 łyżki żelatyny + 50 ml wrzątku
- borówki do podania
Żelatynę rozpuść we wrzątku. Mango obierz i zmiksuj na mus. Połowę musu wymieszaj z połową rozpuszczonej żelatyny i odstaw. Pozostały mus wymieszaj z jogurtem, ricottą, miodem i chia na gładką masę. Dodaj żelatynę. Na dno obręczy lub formy wsyp granolę. Na spód z granoli wlej masę mango z chia. Wierzch polej musem mango. Odstaw serniczek do lodówki na minimum 3 godziny. Podaj z borówkami.
Smacznego, Klaudia.
Piękny serniczek i na pewno pyszny!
OdpowiedzUsuńOj pyszny :)
UsuńSerniczek wygląda pysznie. Można zastąpić ricottę serkiem mascarpone? Akurat ten mam w lodówce :)
OdpowiedzUsuńMożna, jak najbardziej! :)
Usuń