- 2-3 jaja
- 10 łodyg szparagów
- ząbek czosnku
- łyżka masła
- łyżka oliwy z oliwek
- sól
- świeżo mielony pieprz
- garść świeżej bazylii i oregano
Szparagi myjemy, pozbawiamy zdrewniałej końcówki i gotujemy 4-6 minut w wodzie. Jaja rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Patelnię rozgrzewamy z oliwią z oliwek i masłem. Wrzucamy posiekane ząbek czosnku i dymkę. Wlewamy jaja, dokładnie rozprowadzamy po dnie patelni i gdy spód naszego omletu będzie już ścięty układamy na omlecie ugotowane szparagi posypane solą i pieprzem. Smażymy omlet na małym ogniu przez 3-4 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanymi ziołami.
Smacznego, Klaudia.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy