Składniki:
- dwa jaja ugotowane na twardo
- pół dojrzałego (miękkiego) awokado
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka majonezu
- sok z połowy limonki
- sól
- pieprz
- garść posiekanego szczypiorku
- dodatkowo pieczywo i czarny sezam
Jaja gotujemy na twardo. Awokado obieramy i kroimy w kostkę, od razu polewamy sokiem z limonki aby nie zrobiło się ciemne. Dodajemy posiekany drobno ząbek czosnku i doprawiamy solą. Jaja kroimy w kostkę. Mieszamy (lub ugniatamy widelcem) z awokado i czosnkiem. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy oliwę oraz majonez. Dokładnie mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem posypane szczypiorkiem i czarnym sezamem. Połowę szczypiorku można wymieszać z pastą wcześniej. Gotowe!
Brak komentarzy