08:00
Grillowana pierś kurczaka z duszonym na winie szpinakiem, fasolką szparagową i młodymi ziemniaczami z koprem
Chyba każdy z nas czasem ma ochotę na coś prostego a zarazem niebywale pysznego. Młode ziemniaki, pachnący koper i świeża fasolka szparagowa oraz szpinak prosto z działki to smaki, które nie potrzebują już niczego więcej, one pachną latem, pachną wolnością. Oto moja propozycja na weekend. Idealny obiad na ciepły, letni dzień.
Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- garść zielonej fasolki szparagowej
- 1/2 kg szpinaku
- 1/2 lampki białego wina
- szczypta soli oraz pieprzu
- zioła prowansalskie
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- łyżka oliwy z oliwek
- 300 gram piersi z kurczaka
- 1/3 pęczka kopru
Brak komentarzy