Składniki:
- 4-5 szklanek rosołu lub bardzo aromatycznego bulionu, rosół gotuję zazwyczaj podobnie, zatem bazę do zupy proponuję ugotować według tego przepisu: tu. Warzywa i mięso z rosołu można wykorzystać do pasztetu, na przykład: tego.
- 2 marchewki z rosołu
- 1/2 brokułu, podzielonego na różyczki
- 2 szalotki
- sól, pieprz, papryka wędzona
- łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki makaronu w kształcie malutkich kuleczek
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 200 gram filetu z indyka
Do gotującego się rosołu dodajemy różyczki brokułu i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy makaron i gotujemy kilka minut. Dodajemy pokrojoną marchewkę i natkę pietruszki, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Porcję zupy podajemy z grillowanym indykiem i karmelizowaną szalotką.
Brak komentarzy