Przepyszny koktajl z zaledwie kilku składników, który idealnie nada się na drugie śniadanie. Sezon na smaczne, pachnące truskawki uważam za otwarty! :)

Składniki:
  • 250 gram truskawek
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego np. migdałowego
  • 2 marakuje
  • garść świeżej mięty
Połowę truskawek miksuję na mus. Drugą część miksuję z mlekiem, marakują i miętą. Na dnie szklanki umieszczam część musu truskawkowego i dopełniam koktajlem truskawkowym z marakują. Podaję od razu.

Smacznego, Klaudia.

2 komentarze:

  1. Nigdy nie próbowałam łączyć marakui z truskawkami. Czy jest ona mocno wyczuwalna w smaku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koktajl jest delikatnie bardziej kwaśny, marakuja jest odrobinę wyczuwalna. Moim zdaniem koktajl staje się bardziej egzotyczny!
      Pozdrawiam :)

      Usuń