Składniki (na 1 porcję):
- 1 szklanka wypestkowanych śliwek + kilka do dekoracji
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- płatki migdałów do dekoracji
Śliwki gotuję z dodatkiem kilku łyżek wody do momentu aż się rozpadną. Zajmie to około 3-4 minuty. Dodaję płatki jaglane i całość gotuję jeszcze 3 minuty. Płatki powinny być miękkie. Tak przygotowaną masę mieszam z jogurtem naturalnym i przekładam do malaksera. Całość miksuję na gładki mus i przekładam do miseczki. Dekoruję świeżymi śliwkami i płatkami migdałów. Podaję od razu.
Smacznego, Klaudia.
Wygląda wybornie!Nigdy nie jadłam jaglanki w postaci musu :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Musisz wypróbować koniecznie! :)
Usuń