Pyszne, kruche ciasteczka o smaku cynamonowym. Idealne na jesienne, długie wieczory do herbaty lub kawy. Bardzo proste w przygotowaniu, w zaledwie kilkanaście minut.
Składniki (na 20 ciastek):
- 60 gram masła
- 180 gram mąki pszennej
- 20 gram mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cynamonu
- 60 gram cukru pudru
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę. Jeśli jest taka potrzeba należy dosypać więcej mąki. Przygotowane ciasto należy rozwałkować na grubość 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Z ciasta wykrawam wzory i umieszczam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Studzę. Gotowe ciastka przechowuję do 2 tygodni
Smacznego, Klaudia.
Śliczne)))
OdpowiedzUsuńDziękuję! :)
UsuńKruche, maślane , delikatne czyli takie jak lubię najbardziej. Przy okazji piękne :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że wizualnie również Ci się podobają, w końcu jemy oczami! :)
UsuńSuper, musiały być smaczne :)
OdpowiedzUsuńByły smaczne, niestety w tej chwili to już tylko wspomnienie :)
Usuńale piękne:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńZachwycające :) Musiały pachnieć obłędnie :)
OdpowiedzUsuńoj taak :)
UsuńPiękne :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń