Pyszne, kruche ciasteczka o smaku cynamonowym. Idealne na jesienne, długie wieczory do herbaty lub kawy. Bardzo proste w przygotowaniu, w zaledwie kilkanaście minut.

Składniki (na 20 ciastek):
  • 60 gram masła
  • 180 gram mąki pszennej
  • 20 gram mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 60 gram cukru pudru
Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą masę. Jeśli jest taka potrzeba należy dosypać więcej mąki. Przygotowane ciasto należy rozwałkować na grubość 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Z ciasta wykrawam wzory i umieszczam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Studzę. Gotowe ciastka przechowuję do 2 tygodni

Smacznego, Klaudia.


12 komentarzy: