Składniki (na 2 porcje):
- 300 gram filetu łososia bez skóry i ości
- 1 papryczka chili
- 1/2 pęczka mięty
- 1/2 limonki
- sól i pieprz
- opcjonalnie kilka listków mięty do dekoracji
- 1/2 dużego batata
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 szalotki
- sól i pieprz
- świeży tymianek
Frytki z batata
Ziemniaka obieramy, kroimy w plastry o grubości 0,5 cm i następnie paski o tej samej grubości. Szalotki kroimy w ćwiartki. W naczyniu żaroodpornym lub na blaszce do pieczenia warzywa mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i tymiankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Smacznego, Klaudia.
1 komentarze
wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)