Nie jestem zwolenniczką rozwiązań, które mają nam utrudnić życie żeby danie było smaczne. Nie mniej jednak niektóre dania warto zrobić by przekonać się jak bardzo ich skomplikowany i długi czas przyrządzania może wpłynąć na smak. Włoszczyzna. Warzywa tak zwykłe, tak popularne i proste, że łatwiej się nie da. Wystarczy ubrać je w odpowiednie dodatki, by zyskać nowy smak. Bardziej dymny, nieoczywisty.
Składniki (na 2 małe formy):
- 3 marchewki
- 1 seler
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 ml ciemnego piwa
- 250 ml bulionu
- 2 pomidory malinowe pozbawione skórki lub 1/2 puszki pomidorów
- kawałek kory cynamonu
- 1 gwiazdka anyżu
- ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec
- sól i pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
Smacznego, Klaudia.
Świetny patent z tym piwem. Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńWarzywa nabierają całkowicie innego smaku :)
Usuń