Kanapki z ricottą, figą, malinami i sosem malinowym
08:00
Pyszne, proste kanapki z owocami, ricottą i orzechami laskowymi. W sam raz na śniadanie lub pyszną przekąskę w gronie najbliższych.
Składniki (na 2 porcje):
2 ciabatty
2 figi
1/2 szklanki malin
kilka orzechów laskowych
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu
100 gram sera ricotta
Kilka najładniejszych malin odkładam na bok, resztę miksuję z dodatkiem soku z cytryny oraz miodem na mus. Ciabatte kroję na pół, smaruję ricottą. Figę kroję w plastry. Na kapce umieszczam owoce: figi, maliny oraz świeże laskowe orzechy. Całość polewam sosem malinowym. Podaję od razu.
Z zawodu jestem dietetykiem. Z miłości do jedzenia gotuję i prowadzę bloga. Po godzinach zajmuje się fotografią kulinarną. Kocham Włochy, podróże z i pod prąd, Prosecco i Dawida Podsiadło! Ugotowane potrawy uwieczniam na zdjęciach, o ile nie zostaną pochłonięte przez wygłodniałych gapiów...
0 komentarze