Kasza

Kasza jaglana z pieczarkami i szpinakiem

08:00

 Od kiedy zakochałam się bez pamięci w wytrawnej kaszy jaglanej już zawsze mam w lodówce porcję tego ugotowanego dobrodziejstwa natury. Często przyrządzam ją z pesto lub właśnie tak jak dziś- z patelni z dodatkami, które nadają całości niesamowitego charakteru. Idealny pomysł na obiad, śniadanie lub kolację. Polecam!

Składniki (na 2 porcje):
  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka świeżego szpinaku
  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 7-8 pieczarek
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Na rozgrzanej oliwie smażę drobno posiekany czosnek i szalotkę. Smażę przez 2-3 minuty, następnie dodaję pokrojone w ćwiartki pieczarki i szpinak. Całość smażę 4-5 minut, do momentu aż szpinak zwiędnie a pieczarki się przyrumienią. Dodaję ugotowaną kaszę jaglaną i chwilę całość smażę. Doprawiam solą i pieprzem. Podaję od razu.

Smacznego, Klaudia.


Zobacz także

0 komentarze