Takie proste dania są czasem bardzo zaskakujące w smaku. Idealna przekąska do zrobienia kiedy wpadną niezapowiedziani goście.
Składniki:
1/2 małego melona
5 plastrów szynki parmeńskiej
garść szpinaku
garść rukoli
szok z cytryny
oliwa z oliwek
Melona obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy na kawałki. Szpinak i rukolę myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Na talerzach układamy rukolę wymieszaną ze szpinakiem. Układamy melona i porwaną na kawałki szynkę parmeńską. Całość skrapiamy sokiem z cytryny lub oliwą z oliwek. Można doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Z zawodu jestem dietetykiem. Z miłości do jedzenia gotuję i prowadzę bloga. Po godzinach zajmuje się fotografią kulinarną. Kocham Włochy, podróże z i pod prąd, Prosecco i Dawida Podsiadło! Ugotowane potrawy uwieczniam na zdjęciach, o ile nie zostaną pochłonięte przez wygłodniałych gapiów...
0 komentarze