Ciasta na kruchym spodzie
Tarta z czekoladowym kremem z ricotty, borówkami i polewą czekoladową
08:00Pyszna i lekka tarta na orkiszowym spodzie z kremem z ricotty i mlecznej czekolady oraz duużą ilością borówek i dodatkową porcją polewy czekoladowej. Niepowtarzalnego smaku całości nadaje dodatek... oleju z orzechów włoskich, który powoduje iż polewa ma smak czekoladowo-orzechowy i jest przepyszna. Niebo w gębie.
Składniki (na formę o średnicy 16 cm):
Kruchy spód:
- 110 gram mąki orkiszowej typ 2000
- 50 gram zimnego masła!
- 1 żółtko
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru pudru
- 200 gram ricotty
- 50 gram rozpuszczonej mlecznej czekolady
- 150 gram borówek amerykańskich
- 50 gram mlecznej czekolady
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
Smacznego, Klaudia.
0 komentarze