Pyszne i proste fit burgery z łososia, jarmużu i koperku. Możemy podać je w bułce lub z ulubionymi dodatkami. Mi najbardziej smakują skropione sokiem z cytryny. Smaczne, aromatyczne i bardzo zdrowe danie. Pycha!
 
 
Składniki (na 4 burgery):
  • 250 gram filetu z łososia bez skóry i ości
  • 50 gram jarmużu
  • 1/4 pęczka koperku
  • sok z ćwiartki cytryny
  • sól i pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • do podania cząstki cytryny, puree ziemniaczane i zielona fasolka lub w formie burgera w bułce
 
Filet łososia kroimy na mniejsze części i miksujemy w malakserze na pastę. Dodajemy jamruż, koperek, sok z ćwiartki cytryny oraz szczyptę soli oraz pierzu i ponownie miksujemy. Dodajemy oliwę z oliwek i z podanej ilości formujemy 4 burgery, które obtaczamy w bułce tartej. Patelnie smarujemy cienko oliwą z oliwek, umieszczamy na niej burgery i smażymy kotleciki po 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
 
Smacznego, Klaudia.
 



Ambitnie i zdrowo

Informuję, iż patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie http://sklep.dajar.pl/ .

3 komentarze:

  1. mmmmm pyszności ;) poproszę pocztą na mazury ;p
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdyby była taka możliwość z pewnością bym wysłała. Pozdrawiam! :)

      Usuń