Przepis na pyszne, chrupiące a w środku lekko ciągnące, bezy. W dodatku w pięknym, dziewczęcym kolorze bo różowe. Przepis idealny, pochodzi z tej strony.

Składniki (20-25 bez):
  • 2 białka
  • szczypta soli
  • 120 gram cukru pudru
  • 1 łyżeczka barwnika spożywczego w żelu
Białka ubijam na pianę, dodaję szczyptę soli i ubijam na sztywno. Następnie dodaję stopniowo cukier cały czas ubijając masę. Na końcu dodaję barwnik, który mieszam łyżką z resztą masy. Gotową masę przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na blachę do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia). w formie małych bez. Suszę w piekarniku nagrzanym do 130 stopni przez 1 godzinę. Studzę i przekładam do pojemnika.

Smacznego, Klaudia.


Brak komentarzy