Inspirowałam się przepisem z tej strony. Wprowadziłam własne, drobne modyfikacje.
Składniki (na tortownicę o średnicy 24 cm):
- 125 gram zbożowych ciastek z czekoladą
- 3 łyżki miękkiego masła
- 700 gram truskawek
- 50 gram cukru
- 2 galaretki truskawkowe
- 400 gram twarogu (u mnie pół na pół chudy i półtłusty)
- świeże truskawki i mięta do ozdoby
5 komentarze
Ładny serniczek)))
OdpowiedzUsuńDziękuję za komplement. Dla kogoś kto prawie nie potrafi piec to dużo!
UsuńPozdrawiam, Klaudia :)
Ale piękny! Ten kolor mówi - zjedz mnie! :D
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Oj tak! Wyszedł średnio słodki i bardzo orzeźwiający! Polecam :)
UsuńWygląda bajecznie :)
OdpowiedzUsuń