Ta sałatka to lato na talerzu. Te kolory, smak i zapach... Swoją drogą jest to idealny posiłek na lunch w pracy lub wczesną kolację.

Składniki:
  • kilka liści Endywii
  • 1/2 pomidora malinowego
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 80 gram sera typu włoskiego
  • garść truskawek
  • kiełki rzodkiewki
  • łyżka miodu
  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli oraz pieprzu
Warzywa i truskawki myjemy, liście endywii rwiemy i wrzucamy na dno miski. Pomidora kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę, truskawki na pół. Umieszczamy w misce. Posypujemy pokrojonym w kostkę serem oraz kiełkami. Z miodu, musztardy i oliwy z oliwek robimy dressing. Doprawiamy solą i pieprzem. Tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem.


Brak komentarzy