Kokosowy pudding z tapioki z jagodami
Lubię takie śniadania kiedy jest słodko, zdrowo i bardzo smacznie. Kochani polecam, danie robi się samo!
Składniki (2 duże lub 4 mniejsze porcje):
- 1/2 szklanki tapioki
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 szklanka mleka krowiego
- 2 łyżki cukru
- garść świeżych jagód
- opcjonalnie syrop klonowy do podania
Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie gotujemy 15 minut na wolnym ogniu (powinna całkowicie wchłonąć płyn) i w zależności od tego czy wolimy zjeść ją na ciepło czy na zimno przekładamy do pucharków i spożywamy od razu lub wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy świeżymi jagodami i polewamy syropem klonowym jeśli lubimy bardzo słodkie dania.
Smacznego, Klaudia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja5Xvh7rNKy2TUm1jZ0DfT0RT7uamL1OLOQybQeZS45Zp9_R4EEJTeEgbQ3kKMYcpk7s4Ob1rFuCYZciNh8tA9pYWvDLf_LhOcrQtRllTe140p3n3w0sZO1eeiVh7k2RMtoBVXdsLHPKA/s640/DSC_0180.JPG) |
Propozycja podania tapioki z musem truskawkowo- różanym |
Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń