Kokosowy pudding z tapioki z jagodami
Lubię takie śniadania kiedy jest słodko, zdrowo i bardzo smacznie. Kochani polecam, danie robi się samo!
Składniki (2 duże lub 4 mniejsze porcje):
- 1/2 szklanki tapioki
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 szklanka mleka krowiego
- 2 łyżki cukru
- garść świeżych jagód
- opcjonalnie syrop klonowy do podania
Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie gotujemy 15 minut na wolnym ogniu (powinna całkowicie wchłonąć płyn) i w zależności od tego czy wolimy zjeść ją na ciepło czy na zimno przekładamy do pucharków i spożywamy od razu lub wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy świeżymi jagodami i polewamy syropem klonowym jeśli lubimy bardzo słodkie dania.
Smacznego, Klaudia
|
Propozycja podania tapioki z musem truskawkowo- różanym |
Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń