Prosta w przygotowaniu i lekka. Uwielbiam takie warzywne zupki. Kto lub kalafiora i koperek z pewnością pokocha ją tak samo jak i ja! :)
Składniki:
- pół kalafiora
- pęczek koperku
- trzy marchewki
- litr bulionu
- sól
- pieprz
- szczypta chili w płatkach
- szczypta oregano
- dwa liście laurowe
- ziele angielskie
Kalafiora dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki. Warzywa wrzucamy do garnka, wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, chili w płatkach, oregano i gotujemy około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być już miękkie wyłączamy gaz i dodajemy posiekany drobno koperek. Odstawiamy na pięć minut aby zupa przeszła smakiem koperku.
Smacznego, Klaudia.
Smacznego, Klaudia.
Brak komentarzy