- 4 jaja + jedno białko
- 2 łyżki mleka 0,5%
- 1 upieczony burak (1h, 200 stopni)
- garść rukoli
- 50 gram sera koziego
- garść ulubionych orzechów (użyłam nerkowców)
- 1 cebula dymka+ szczypiorek
- 1/5 czerwonej cebuli
- sól
- pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
Jaja roztrzepujemy w misce z mlekiem, szczyptą soli oraz pieprzu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wlewamy jaja. Od razu na jajkach układamy pokrojone na kawałki buraki oraz posiekaną dymkę. Kiedy nasz omlet się zetnie dodajemy pokrojony w kostkę ser kozi i posiekane orzechy włoskie, na sam koniec, tuż przed podaniem posypujemy całość rukolą oraz posiekanym szczypiorkiem i cebulką.
Smacznego, Klaudia.
Fajny!
OdpowiedzUsuńSkładniki przepyszne, więc musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuń