Składniki:
  • 4 jaja + jedno białko
  • 2 łyżki mleka 0,5%
  • 1 upieczony burak (1h, 200 stopni)
  • garść rukoli
  • 50 gram sera koziego
  • garść ulubionych orzechów (użyłam nerkowców)
  • 1 cebula dymka+ szczypiorek
  • 1/5 czerwonej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek

Jaja roztrzepujemy w misce z mlekiem, szczyptą soli oraz pieprzu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wlewamy jaja. Od razu na jajkach układamy pokrojone na kawałki buraki oraz posiekaną dymkę. Kiedy nasz omlet się zetnie dodajemy pokrojony w kostkę ser kozi i posiekane orzechy włoskie, na sam koniec, tuż przed podaniem posypujemy całość rukolą oraz posiekanym szczypiorkiem i cebulką.

Smacznego, Klaudia.


 

2 komentarze: