Składniki:
- 750 gram brokuł
- 220 gram sera feta
- 100 ml jogurt naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- sól
- pieprz
- 100 gram migdałów w płatkach
Brokuł dzielę na różyczki i gotuję we wrzątku 4-5 minut, następnie odcedzam i przelewam zimną wodą. Na dnie naczynia układam ugotowane brokuły, na nie rozkruszam ser feta. W miseczce mieszam drobno posiekane ząbki czosnku oraz koperek, doprawiam solą i pieprzem. Powstałym sosem czosnkowym polewam składniki w naczyniu. Na średnim ogniu i suchej patelni prażę migdały aż osiągną piękny złoty lub lekko brązowy kolor. Kiedy migdały ostygną, posypuję nimi sałatkę, najlepiej tuż przed podaniem.
Smacznego, Klaudia.
Już wydrukowałam przepis i na pewno ją zrobię :-)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, jest przepyszna! :)
Usuń