Pyszna kasza gryczana palona z dodatkiem warzyw i drobiu zapiekana w piekarniku to smaczne danie, które świetnie nadaje się na wynos do pracy.

Składniki (2 porcje):
  • 200 gram dyni, pokrojonej w kostkę 1x1 cm
  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej + 1 szklanka wody
  • 60 gram orzechów włoskich, posiekanych drobno
  • 200 gram filetu z indyka
  • sól i pieprz
  • bazylia i oregano
  • dwie łodygi selera naciowego
Kaszę gotujemy w podanej ilości do momentu aż ta wchłonie ją całkowicie. Filet indyka doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Kroimy w kostkę, mieszamy z kaszą. Seler naciowy kroimy w plastry. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 35 minut. Podajemy od razu z jogurtem naturalnym.

Smacznego, Klaudia.


Brak komentarzy